Het is 1970

Het is 1970. Nederland is 25 jaar bevrijd. Dus het wordt feest en er komt een optocht van versierde wagens. Humor is volop aanwezig in “… brokstukken bouwen”, maar er komen ook oorlogstrauma’s aan de oppervlakte. Zowel van slachtoffer kant als daderkant.

Het openluchtspel 2015 is “anders dan anders”. Dit keer geen behandeling van een specifiek stukje Bathmense geschiedenis maar een verhaal gelardeerd met muziek waarin zeker ook historische gebeurtenissen aan de orde komen.

Gevoelens van liefde, valse beschuldigingen, achterdocht, wraak, verwerken van het verleden, verzoening, relatieproblemen, dagelijkse beslommeringen en dagelijks geluk….er komen veel menselijke aspecten voorbij in “… brokstukken bouwen”.

Kiest Sophie (Ellen Pinkert) voor de pientere Tom (Thijs Wagenvoort) of voor de stoere Dwight (Geert van Schooten). Wat vinden de vader (Hans Nijkamp) en de moeder (Wieke van Velzen) eigenlijk van Sophie’s keuze in deze. Ieder heeft zo zijn voorkeur. Een blauwtje lopen in de liefde is voor een jongeman niet plezierig. Hoe ga je daar mee om.
En hoe zit het eigenlijk met de relatie tussen vader Rinus en moeder Louise? Komen er lijken uit de kast? Een tweetal krakers (Philip Pelgrum en Gerti van der Meij) uit het westen des lands verhogen nou ook niet bepaald de vreugde van het toch al geplaagd echtpaar.
De bakker uit het dorp (Henk Kloosterboer)zorgt wel voor vreugde evenals boer Gait (Gerrit Nikkels). Jammer dat deze het altijd heeft gemunt op Leentje (Ali Jonker). Leentje helpt Rinus in zijn café en Louise in de huishouding.

Kortom veel “brokstukken”. Zorgen die brokstukken ervoor dat je leven in een puinhoop verandert of pak je de brokstukken op en ga je er je toekomst mee bouwen?

Komt het zien in het openluchtspel “… brokstukken bouwen”. Première 5 mei. Vervolgens nog op 8, 9, 13, 14 en 16 mei. Toegangskaarten verkrijgbaar via deze site of via het Infopunt Braakhekke.