Er zit muziek in

Er zit muziek in “… brokstukken bouwen” !!

Stichting Openluchtspel Bathmen probeert voortdurend vernieuwingen binnen haar producties te brengen. Nieuwe spelers, verrassende locaties, innoverende ideeën.
Zulke ideeën ontstaan soms na een eindeloze brainstormsessie tijdens een heide-dag, een andere keer gewoon aan het eind van de Battumse Karmse 2013.
De basis van “… brokstukken bouwen” ontstond dus na een weekend van geestverruimende middelen, als de voorzitter van de stichting in gesprek raakt met een aantal leden van de plaatselijke rockband Kabaal.
De onderlinge contacten bestaan al zo’n dertig jaar, maar van echt iets samen doen was nog nooit gekomen. Nu was dus de kogel door de kerk: Kabaal en Openluchtspel gaan samen iets maken.

Kabaal omschrijft zichzelf als “een top 100 rock/pop coverband met meer dan 30 jaar live ervaring”.
Veel mensen uit Bathmen en verre omgeving hebben dan ook wel eens een optreden van de band meegemaakt. Het eerste optreden (ongeveer 1984) was tijdens het “Stoet’n feest” in Loo. De jongens hadden nog maar een handvol (of misschien twee handen vol) nummers ingestudeerd en konden dus onmogelijk een avondvullend programma brengen. De oplossing voor dit probleem was simpel: voor en na de pauze dezelfde nummers spelen. Het publiek had niets in de gaten.

De band ontwikkelt zich snel. Het repertoire wordt flink uitgebreid en de autodidactische instelling van de bandleden zorgt ervoor dat de muzikale vaardigheden snel toenemen. Voortdurend worden instrumenten vernieuwd, jarenlange investeringen zorgen voor omvangrijke geluids- en lichtinstallaties, een grote vrachtwagen wordt aangeschaft en een enthousiaste en deskundige crew omringt de muzikanten.
De band bestaat uit: Gerti van der Meij, Arjan Koldenhof, Wim van der Meij, Ernst Bolger en Arnold Nijland. Voor meer informatie zie www.kabaal.com

Een andere groep muzikanten die dit jaar een bijdrage leveren aan het openluchtspel is Muziekvereniging Orpheus. Leden van Orpheus steken veel energie in het schrijven van arrangementen en het instuderen van de stukken. Bovendien verleent Orpheus-lid/zangdocente Marloes Kippers bijstand aan acteurs die een stukje zang voor hun rekening nemen i n het stuk.
(Zie ook www.orpheus-bathmen.nl)

We hopen met al deze brokstukken een mooi openluchtspel te kunnen bouwen!